Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na akci Brno a jižní Morava bez hranic

Hasiči z územního odboru Brno se stejně jako každý rok zúčastnili 7. ročníku SETKÁNÍ BEZ HRANIC 2013 – plavecké show v aquaparku v Brně Kohoutovicích, která proběhla v úterý 22. října 2013.

Soutěžilo více než 200 děti z dětských domovů, praktických škol, střediska Veslařská a handicapované i zdravé děti spolu s téměř stovkou dospělých z řad vrcholových sportovců, politiků, policistů, hasičů, záchranářů, partnerů atd.

Bylo sestaveno celkem 17 týmů dětí, které společně soutěžily nejen v plaveckých disciplínách jednotlivců a štafet, ale i při dvou sportovně vědomostních hrách v bazénu i mimo něj. Jednotlivé týmy, byly následně odměněny hodnotnými cenami, mezi které každoročně patří i zážitkové ceny partnerů v podobě dárkových certifikátů. Dva takové věnovala i PS Lidická.

Dospělé týmy partnerů, mezi které patří i HZS JmK, se mezi sebou utkaly v plavecké disciplíně 4×25 metrů na nafukovacích lehátkách a ve štafetě 4×50m.

Tato akce se uskutečnila v rámci 14. ročníku projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně. Je součástí seriálu více než 200 setkání a akcí projektu v roce 2013 a denní činnosti s dětmi, která je přímo navázaná na tato setkání. Za 14 let svého působení projekt uspořádal více než 1600 mezinárodních, republikových i regionálních akcí a setkání.

nprap. Zdenek Doubek

Sdílet