Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středeční den v Pardubickém kraji

Dne 4. 4. 2007 vyjížděly jednotky HZS Pardubického kraje k několika případům. Jednalo se o dopravní nehody a menší požáry. Přinášíme shrnutí celého dne v Pardubickém kra­ji.


HZS Pak územní odbor Svitavy
Dne 4. dubna 2007 v 8:07 hodin zasahovali hasiči z Litomyšle u dopravní nehody dvou vozidel v Litomyšli-Lánech. Nehoda dvou osobních vozidel se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a zamezili úniku provozních náplní.

HZS Pak územní odbor Chrudim
Dne 4. dubna 2007 ve 12:27 hodin zasahovali chrudimští hasiči u dopravní nehody, která se stala na silnici v katastru obce Chrast. Při kolizi dvou osobních vozidel byla zraněna jedna osoba, kterou si do péče převzala Zdravotnická záchranná služba. Hasiči provedli zabezpečení vozidel proti požáru, a to odpojením akumulátorů, a dále zamezili úniku provozních náplní.

HZS Pak územní odbor Ústí nad Orlicí
Dne 4. dubna 2007 v 17:57 hodin vyjeli vysokomýtští hasiči k požáru bagru. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu v 18:11 hodin. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který stanovil, že příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun.


HZS Pak stanice Přelouč
Dne 4. dubna 2007 v 15:04 hodin byli hasiči z Přelouče přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Nehoda se stala na silnici v obci Lhota u Přelouče. Zraněné osoby se podařilo vyprostit z vozidel bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Osoby byly předány do péče zdravotníkům. Hasiči provedli protipožární opatření a zabezpečili vozidla proti úniku provozních náplní. Událost byla ze strany hasičů ukončena v 16:54 hodin.

stanice Pardubice
V 18:13 hodin pardubičtí hasiči likvidovali požár karmy v Rybitví. Hasiči provedli průzkum, uzavřeli plyn a poté došlo k uhašení plamenů. Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Škoda byla vyčíslena na 2 tisíce korun.


por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kaw-
Sdílet