Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě dívky na šlapadle uvěznil u jednoho z jezů silný proud, zachránili je až přivolaní hasiči a policisté

Nedlouho před půl třetí odpoledne přijali operátoři linky tísňového volání oznámení. V tom pozorný občan uváděl, že na hraně jednoho z jezů pod Střeleckým ostrovem uvěznil silný proud šlapadlo, na kterém jsou dvě dívky. V tu chvíli se rozjela rozsáhlá záchranná akce, neboť hrozilo, že plavidlo spadne přes hranu jezu.

Proto na místo spěchali jak policisté, tak hasiči. První byli na místě policisté pražské cizinecké policie, kteří ještě před příjezdem hasičů vlezli za děvčaty do vody, aby jim byli na blízku v případě toho nejhoršího scénáře, tedy převrácení šlapadla. Dívky totiž začaly panikařit a navíc jim, dle jejich tvrzení, docházely síly v boji se silným proudem.

Naštěstí se hasičům slečny podařilo přemístit na jejich člun doslova „za minutu dvanáct“. Jakmile totiž poslední dívka opustila šlapadlo, tak to se převrátilo a spadlo přes hranu jezu. Nutno zmínit, že k této události se šťastným koncem došlo možná díky neopatrnosti obou děvčat.

Ty se totiž zřejmě pohybovaly mimo prostor vyznačený bezpečnostními bójemi, a možná právě proto se dostaly až do silného proudu, který je odnesl ke zmiňovanému jezu.

por. Mgr. Tomáš Hulan
Policie ČR

Sdílet