Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve škodovce čtyři zranění mladí lidé

Jednotka HZS MSK ze stanice v Karviné zasahovala v noci ze středy na čtvrtek 5. 4. 2007 u dopravní nehody osobního auta Škoda 120, v němž se nedaleko dolu Doubrava zranili čtyři mladí lidé ve věku mezi 18 a 21 lety.

Pomoc hasičů si vyžádala zhruba hodinu a půl po středeční půlnoci Zdravotnická záchranná služba. Profesionální hasiči po příjezdu na místo události už nemuseli zraněné vyprošťovat, ale dva z nich pomáhali naložit do sanitek. Zabezpečili vozidlo před případným požárem, například odpojením akubaterií, zachytili menší množství uniklých provozních kapalin a obrátili škodovku na kola.

Mladý řidič (či řidička) auta s karvinskou SPZ, v němž jeli dva mladíci a dvě dívky, patrně nezvládl zatáčku, škodovka se otočila na střechu a narazila do bytelného plotu. Podle lékaře se jeden z cestujících zranil těžce, druhý středně těžce a další dva vyvázli s lehkým zraněním. Mladí lidé, u nichž není vyloučeno, že všichni pili před jízdou alkoholické nápoje, údajně svorně tvrdili, že řídil pátý člověk, který z místa nehody utekl.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet