Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pardubické události

Přinášíme shrnutí výjezdu hasičských jednotek na Pardubicku ze dne 5. 4. 2007. Přiložené fotografie jsou z vyhledávání pohřešované osoby na řece Labi. Pátrání nepřineslo bohužel žádný výsledek.

HZS Pak územní odbor Svitavy
Dne 5. dubna 2007 ve 3.35 hodin zasahovali dobrovolní hasiči z Jevíčka u dopravní nehody, která se stala na silnici v katastru obce Křenov. Jednalo se o osobní automobil Opel. Hasiči ve vozidle ani mimo vozidlo nikoho nenašli. Hasiči vozidlo zabezpečili proti požáru a zamezili úniku provozních látek. Místo události poté předali policistům.
Ve 14.14 hodin zasahovali svitavští hasiči u dopravní nehody, která se stala v Opatově. Jednalo se o kolizi dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a odstranili následky nehody.

HZS Pak územní odbor Chrudim
Dne 5. dubna 2007 v 10.17 hodin byli hlinečtí hasiči přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Felicia. Nehoda se stala ve Včelákově. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, které si převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili místo nehody – zamezili úniku provozních látek a zajistili vozidlo proti požáru odpojením akumulátoru.
V Prachovicích místní dobrovolná jednotka hasičů likvidovala v 10.20 hodin požár suché trávy.

HZS Pak stanice Holice, Pardubice a Přelouč
Dne 5. dubna 2007 v 10.57 hodin holičtí hasiči zasahovali u dopravní nehody na silnici v Ostřetíně. Jednalo se o nehodu osobního a nákladního vozidla. Po střetu nákladní automobil skončil v příkopu. Provozní náplně z vozidel neunikaly. Kamion se podařilo vyprostit krátce po 15 hodině. Celá událost byla ukončena až v 16.05 hodin.
Pardubičtí hasiči-potápěči zasahovali spolu s policejními potápěči ve 12.16 hodin při vyhledávání pohřešované osoby, studenta Univerzity Pardubice, na řece Labi. Mladík byl naposledy viděn dne 28. 3. 2007 ve 2:00, kdy odcházel do místa svého přechodného bydliště. Potápěči pročesávali Labe až do 15.35 hodin. Bohužel bez výsledku.
Ve 13.17 hodin pardubičtí hasiči likvidovali požár lesa v Rybitví o rozloze 200 × 200 m. Hasiči k likvidaci plamenů nasadili tři proudy „C“. Zhruba po hodině a půl se podařilo hasičům požár zlikvidovat. Hlídka Městské policie Lázně Bohdaneč až do večerních hodin průběžně místo kontrolovala.

V 17.34 hodin zasahovali přeloučští hasiči spolu se čtyřmi dobrovolnými jednotkami u požáru paseky v Litošicích o rozloze přibližně 1 hektar. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu krátce po 18 hodině

HZS Pak územní odbor Ústí nad Orlicí
Dne 5. dubna 2007 v 17.40 hodin hasiči ze Žamberka a Jablonného nad Orlicí likvidovali požár suché trávy a keřů v Jablonném nad Orlicí. Požár hasiči zlikvidovali a v 18.47 hodin se vrátili zpět na základnu.

por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-
Sdílet