Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osm jednotek zasahovalo v nočních hodinách u požáru stohu poblíž obce Lutopecny na Kroměřížsku

O požáru stohu slámy poblíž zemědělského družstva v obci Lutopecny byli hasiči krajského operačního střediska ve Zlíně informováni v 19:40 hodin. Jak bylo oznamovatelem upřesněno, jednalo se o stoh délky 20 metrů a výšky asi 5 m.

V 19:41 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Kroměříž a současně i jednotkám dobrovolných hasičů z Lutopecen, Ratají a Kroměříže.

Jako první se na místo požáru dostavila jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže. Vzhledem k tomu, že stoh byl zasažen v plném rozsahu, požádal velitel zásahu o vyslání dalších posilových jednotek. Na místo události tak byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Hulína, Šelešovic, Zborovic a v rámci mezikrajské výpomoci i jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kojetín. K likvidaci požáru bylo nasazeno celkem devět cisternových automobilů.

Intenzivním hašením se jednotkám podařilo zabránit rozšíření plamenů na blízký objekt kravína a v 20:57 hodin požár lokalizovat. Postupně došlo také ke snižování počtu zasahujících jednotek.

Už v průběhu hasebních prací se na místo události dostavil vyšetřovatel požárů z Kroměříže. Zjišťování příčiny vzniku požáru a výše způsobené škody bude předmětem dalšího společného šetření hasičů a policistů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet