Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v deoxidační stanici

Včera, 5. 4. 2007 v 10:00 hodin proběhlo námětové cvičení jednotek IZS v areálu společnosti MG Odragas spol. s.r.o., Ostrava Vratimov s námětem požár v deoxidační stanici surového argonu.

Na místo požáru vyjela jednotka HZS Mittal Steel Ostrava a.s., s technikou CAS-24 T-815 TERNO, CAS-40 T-815, CAS-32 T815 a VA-Ford. Po příjezdu byl proveden průzkum, kterým bylo zjištěno, že došlo k požáru elektroinstalace v Deoxidační stanici surového argonu, který se rozšířil na technologii v této stanici. Jednotka provedla vytýčení nebezpečné zóny a rozvinula dopravní vedení s jedním C útočným proudem na hašení požáru a jedním obraným proudem se štítovou proudnicí k zabránění nahřívání bateriového vozu s náplní kapalného vodíku H2 (945 m3) – 15 MPa, který je napojen na stáčecí armaturu do deoxidační stanice.

Dále na místo povolal VZ jednotku HZS MSK ze stanice č. 1 Ostrava Zábřeh s technikou VYA Mercedes Actros, který provedl odtažení bateriového vozu z ohroženého prostoru. Po odtažení bylo cvičení ukončeno. Z důvodu cvičného zásahu bylo upuštěno od evakuace zaměstnanců a nebezpečná zóna byla snížena na 50 m. Cílem cvičení bylo zjistit dojezdové časy Jednotky HZS MSK s požadovanou technikou a součinnost s místními vedoucími zaměstnanci provozu.

VČ HZS Mittal Steel Ostrava a.s. KURUC Robert

-wap-
Sdílet