Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ve Vysokých Tatrách je pod kontrolou

Včera, 6. 4. 2007 v podvečer se slovenským profesionálním i dobrovolným hasičům podařilo lokalizovat rozsáhlý požár, který se rozhořel na několika místech ve Vysokých Tatrách na ploše o celkové rozloze více jak 60 hektarů.

Požár, který zasáhl převážně plochu, kde se nachází nevytěžené dřevo po kalamitě, způsobil zasahujícím hasičům z několika okresů nemalé problémy. Směr hoření neustále měnil vítr a tak nebylo snadné požár hasit. Hořelo v těžko přístupném terénu, hasiči se k plamenům díky stále ležícímu sněhu na lesních cestách vůbec nemohli dostat s cisternami. Proto byla povolána technika silničářů, kteří za pomoci pluhu uvolnili cestu. Hasičům rovněž pomohlo několik vrtulníků, i když bohužel ne se samotným hašením, ale pouze s jejich přepravou na požářiště. Při zásahu došlo i ke zranění jednoho z hasičů, který byl vrtulníkem přepraven do nemocnice, podle posledních zpráv však nejsou jeho zranění vážná.

Požár zuřil na několika místech – území Stráne pod Tatrami/ Mlynčeky, Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica atd. Na likvidaci se podílejí jednotky popradských, kežmarských a staroľubovnianských hasičů o síle přibližně 100 můžů. V hašení se bude pokračovat dle slov šéfa popradských hasičů i během soboty. Kromě velkých ohnisek vzplanulo i několik menších lokálních požárů, ty se hasičům podařilo zcela zlikvidovat.

Info: Zoznam.sk

Ilustrační foto: tiscali.cz

-wap-
Sdílet