Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další tragická dopravní nehoda na D5

K tragické dopravní nehodě došlo dnes (7. 4. 2007) po jedné hodině ranní na 45. km dálnice D5, Praha – Rozvadov, v úseku Cerhovice – Mýto. Původně bylo oznámeno, že se jedná o dopravní nehodu, srážku osobního automobilu s jelenem.Aktuálně: Přidány fotografie z této DN.

Nakonec se s jelenem srazily osobní automobily dva. Jednalo se o vozidla Fiat a Audi. Při této nehodě nebyl nikdo zraněn. Zvěř uhynula. Přijíždějící kamion Man s návěsem, vezoucí potraviny, nehodu včas viděl a zastavil. Řidič dalšího nákladní automobilu s vlekem, vezoucí elektroniku, však pozdě zareagoval a narazil s vozidlem do kamionu. Náraz byl tak silný, že kabina byla zcela zdemolována. Z vozidla se navíc začalo kouřit.

Na místo ihned vyrazili profesionální hasiči z Rokycan a Hořovic a dobrovolní hasiči ze Zbirohu. Hasiči zajistili místo nehody, a když zjistili, že se nejedná o požár nákladního automobilu, ale pouze o kouř pocházející z ukapávání oleje na horký motor, počali s vyprošťováním řidiče. Řidič nákladního vozidla zraněním neslučitelným se životem na místě podlehl a lékař ZZS konstatoval jeho smrt. Vyprošťování řidiče trvalo několik minut a musela být k tomu použita vyprošťovací technika. Všechna vozidla zůstala po nehodě na dálnici. Nikdo další nebyl zraněn. Dálnice zůstala od 1:49 hodin uzavřena. Na místě došlo k značnému úniku provozních kapalin a hasiči a Správa a údržba dálnic ho likvidovali pomocí sorbentu. U vozidel byly odpojeny také akumulátory.

Příčinu a míru zavinění nehody vyšetřuje Policie ČR. Po zadokumentování nehody PČR a ohledání těla, mrtvého odvezla pohřební služba. Dorazila také těžká vyprošťovací technika. Hasiči pomáhali s překládáním nákladu, asistovali odtahové službě a pomáhali odstraňovat následky nehody. Zásah hasičů skončil v 6:57 hodin, kdy místo předali Správě a údržbě dálnic.

Foto: HZS Plzeňského kraje, územní odbor Rokycany.

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-wap-
Sdílet