Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Aplikace pro systém Android na svolávací a informační systém pro hasiče je zdarma na google play

Levný a nenáročný způsob svolávání hasičů nejen k zásahu přináší aplikace pro mobilní systém Android SvolavaciSystem. Program zpracuje všechny příchozí SMS a podle daných pravidel je přepošle na vybraná čísla.

Aplikace jako první krok zkontroluje, jestli zpráva patří do některé skupiny podle klíčového slova. Klíčové slovo je uloženo u každé skupiny a zpráva tímto slovem musí začínat. Například „vyjezd“, „deti“, „vybor“. Pro zjednodušení nebere v potaz malá a velká písmena, ani diakritiku, takže „Výjezd“ je stejné klíčové slovo, jako „vyjezd“.

Pokud tedy začíná zpráva tímto klíčovým slovem, systém začne posílat SMSky všem lidem uvedeným v této skupině, přesně podle pořadí v jakém jsou zadáni a samotné klíčové slovo ze zprávy vymaže. Každá osoba, zadaná v systému, která by chtěla spustit rozesílaní, musí uvést na začátku zprávy klíčové slovo.

Pokud příchozí zpráva neobsahuje na začátku klíčové slovo a zároveň odesílatel není v žádné skupině, spustí aplikace akci (začne rozesílat SMS) podle první skupiny, kde systém předpokládá zásahovou jednotku. Toto pravidlo je nastaveno tak, aby se na KOPIS nemuseli řídit žádnými pravidly a mohli rozesílat „výjezdy“ z jakéhokoliv čísla bez klíčových slov. Bohužel má toto pravidlo za následek že i nechtěné (reklamní) zprávy jsou rozeslány jednotce.

Co je zapotřebí:

  • telefon (může být i starší) s operačním systémem Android
  • aktivovaná SIM karta
  • program z google play
  • nastavení skupin a seznamu lidí

Telefon je samozřejmě vhodné mít stále nabitý (nejlépe trvale v nabíječce) a uložený v místě s dobrým signálem operátora.

Více informací k aplikaci najdete na webu svolsys.gollner­.cz

Sdílet