Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní automobil a traktor se střetl v Dolním Žandově

Na příkaz KOPIS KVK vyjela jednotka SDH Dolní Žandov dne 31. 10. 2013 v 17:54 s technikou CAS 24 Š 706 v počtu 1+5 k nahlášené dopravní nehodě jednoho osobního automobilu a traktoru se zraněním jeho řidiče.

Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu 1 osobního automobilu, který se nacházel v příkopu na střeše a jeho řidič se nacházel mimo vozidlo bez zranění. Dále byl zjištěn havarovaný traktor na střeše mimo komunikaci, jehož řidič byl vlivem nárazu vymrštěn mimo traktor s vážným poraněním.

Jednotka poskytla předlékařskou první pomoc až do příjezdu ZZS Mariánské Lázně a u obou havarovaných vozidel provedla protipožární opatření, zajištění místa zásahu a jímání unikající nafty z palivové nádrže traktoru. Po příjezdu HZS KVK stanice Mariánské Lázně bylo předáno velení u zásahu jejich veliteli družstva a dále se jednotka řídila jeho pokyny. Jednotky asistovaly u naložení pacienta do vozidla ZZS a poté u transportu do vrtulníku LZS. Po dohodě s VD stanice Mariánské Lázně bylo velení u zásahu předáno zpět veliteli jednotky Dolní Žandov a jednotka M. Lázně se vrátila zpět na základnu (Nahlášeno na KOPIS KVK). Dále jednotka provedla osvětlení místa zásahu pro potřeby při vyšetřování nehody PČR.

Po příjezdu odtahové služby, kterou si vyžádala PČR DI Cheb, jednotka asistovala při vyproštění obou havarovaných vozidel a po jejich naložení na odtahovou službu provedla závěrečný průzkum, kterým bylo zjištěno, že došlo k úniku malého množství oleje do půdy krajnice vozovky a byl o tom informován KOPIS KVK. Dále byl proveden posyp jednotlivých olejových skvrn na pozemní komunikaci pomocí sorbentu a závěrečný úklid vozovky.

V 00:09 dne 1. 11. 2013 se jednotka vrací zpět na základnu.

text a foto: SDH Dolní Žandov

Sdílet