Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičské Velikonoce na Vysočině

Velikonoční svátky hasiči na Vysočině prožili bez tragických nehod a rozsáhlých požárů. Od soboty 7. 4. 2007 do úterního rána hasiči zasahovali celkově u 41 událostí, z toho u 12 dopravních nehod, u kterých bylo zraněno 11 osob, a u 15 požárů.

Škoda způsobená požáry dosáhla 26 000 Kč a byly uchráněny hodnoty ve výši 300 000 Kč. Osm požárů se týkalo trávy, polního a lesního porostu.

Sváteční dny ve zkratce:

Sobota 7. 4. 2007
V 16:45 hodin vyjížděli hasiči z Havlíčkova Brodu a Světlé nad Sázavou do obce Krásná Hora na pomoc Zdravotnické záchranné službě s naložením zraněného muže, na kterého spadl strom. V době příjezdu jednotek na místo události byl již zraněný v péči zdravotníků.

Neděle 8. 4. 2007
V ranních hodinách – v 03:55 hodin vyjížděli profesionální i dobrovolné jednotky z Telče, Nové Říše, Staré Říše a místní dobrovolní hasiči do obce Dolní Vilímeč k požáru stohu s 2 000 m3 ječmenné a pšeničné slámy. Při příjezdu jednotek byla již ¼ stohu v plamenech. Po dohodě s majitelem byl stoh ponechán k vyhoření. Požár se obešel beze škody. Příčinou požáru bylo úmyslné zapálení.

V 04:29 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Třebíče a z Náměště nad Oslavou a dobrovolní hasiči z Pozďatína a místní dobrovolní hasiči ze Studence k požáru dřevěného přístřešku u domu o rozměrech 4 × 4 metry. K likvidaci požáru byly nasazeny 2 C proudy. Dále hasiči rozebírali střešní konstrukci. Po dohodě s majitelem byla škoda stanovena na 0 Kč.

Hasiče z Pelhřimova krátce před půlnocí zaměstnala série požárů kontejnerů na odpad v různých částech Pelhřimova. V 23:08 hodin byl nahlášen požár plechového a plastového kontejneru v ulici 5. května, v 23:32 hodin požár dvou plastových kontejnerů v ulici Na Příkopech, v 23:58 hodin požár plechového kontejneru v ulici U Splavu a v 00:06 hodin požár odpadu vedle kontejneru v ulici Třída Legií. Požáry vznikla škoda ve výši 15 000 Kč. Případ je v šetření Policie ČR.



Pondělí 9. 4. 2007
Ve tři hodiny odpoledne vyjížděli hasiči z Jihlavy a z Velkého Meziříčí k dopravní nehodě na 118. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Při dopravní nehodě jednoho osobního automobilu, které skončilo na boku, byly zraněny 4 osoby. Hasiči spolupracovali ze zdravotnickou záchranou službou při předání a nakládání zraněných do sanit a vrtulníku. Dále zabezpečili místo dopravní nehody.

Ilustrační foto.

Denisa Vrbová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-wap-
Sdílet