Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cigareta opět zabíjela

Čtyřicetiletý muž zahynul v úterý 10. 4. 2007 ráno po požáru gauče a nadýchání zplodin hoření v provizorním bytě v Bruntálu v areálu bývalých kasáren. Jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru, který uhasili zdejší profesionální hasiči během několika minut, byla stanovena zapálená cigareta.



Na operační středisko hasičů zavolala v úterý po šesté hodině ráno sestra Rychlé záchranné služby, že hoří v areálu bývalých bruntálských kasáren, který dnes slouží jako sídlo několika firem. Na místo vyjela dvě vozidla z bruntálské stanice HZS MSK. Hořelo v jednom z objektů, kde měl muž – zaměstnanec zdejší firmy – v jedné menší místnosti povoleno od svého šéfa přechodné bydlení. Tělo muže nebylo téměř vůbec popálené. Škoda po zničení vysloužilého gauče je minimální.

Pokud se nejpravděpodobnější verze potvrdí, půjde již o čtvrtou letošní oběť požárů v Moravskoslezském kraji, která zahynula po požáru lůžka, pohovky, způsobeného právě nedopalkem cigarety. Pokud do této smutné statistiky zahrneme i tragédii na ostravském sídlišti Bělský Les z konce loňského roku – 29. 12. 2006, je to za tři a půl měsíce již pátý podobný případ v Moravskoslezském kraji (Ostrava, Orlová, Rýmařov, Mosty u Jablunkova, Bruntál) a již druhý za poslední dva měsíce na Bruntálsku.

Foto:hzsmsk

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kuw-
Sdílet