Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Plané nad Lužnicí hořela dílna, škoda je 200 tisíc, uchráněné hodnoty jsou stejné

Profesionální hasiči ze stanic Tábor a Soběslav byli společně s jednotkou SDH obce Planá nad Lužnicí vysláni k ohlášenému požáru do Chýnovské ulice v Plané nad Lužnicí. K požáru jako první přijela táborská profesionální jednotka, jejíž velitel po provedeném průzkumu nahlásil na operační středisko, že se jedná o požár domácí truhlářské dílny.

Dílna umístěná v garáži na ploše cca 32 m2 hořela v plném rozsahu. Ještě před příjezdem hasičů se majitel dílny pokoušel požár lokalizovat pomocí přenosného hasícího přístroje a věder s vodou. Požár však dostali pod kontrolu až hasiči (5:28 hodin), a to pomocí dvou vysokotlakých proudů z táborských cisteren. Další útočný proud použila jednotka soběslavských hasičů na ochranu okolí. K požáru byly vyslány celkem osádky pěti cisteren, které kromě hasebních prací měly za úkol doplňování vody na požářiště a rozebírání konstrukcí v rámci likvidačních prací.

Po likvidaci požáru, která nastala v 6:14 hodin, provedl velitel zásahu závěrečný průzkum požářiště na použití termokamery. Žádná skrytá ohniska nebyla nalezena, požářiště bylo předáno majiteli. Škoda způsobená požárem činí Kč 200 000,–. Hasiči svým zásahem uchránili další majetek za také Kč 200 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet