Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včerejší události z Královéhradecka

Na staveništi dálnice D11 hořela půdní fréza, ve Vestci plameny zachvátily dřevěný přístavek rodinného domu a v Batňovicích došlo k dopravní nehodě osobního automobilu, který skončil na střeše.

Hradec Králové

Hasiči z Hradce Králové byli v 11:23 hodin přivoláni k požáru půdní frézy na staveništi dálnice D11 u Praskačky. Požár se podařilo ještě před příjezdem hasičů uhasit stavebním pracovníkům pomocí čtyř ručních hasicích přístrojů. Včasným zásahem dělníků se podařilo uchránit stroj v ceně 6 mil. korun. Požár s největší pravděpodobností způsobila technická závada na elektroinstalaci stroje. Hmotná škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: HZS Královéhradeckého kraje – Hradec Králové)

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z Jaroměře, dobrovolní hasiči z České Skalice a Hořiček vyjeli k požáru dřevěného přístavku u rodinného domu ve Vestci. Požár zasáhl plochu zhruba 2 × 3 metry a způsobil škodu za 1 tisíc korun. Včasným zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření na obytný dům. Uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 755 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod)

Územní odbor Trutnov

Trutnovští profesionálové a dobrovolní hasiči z Úpice vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla do Batňovic. Na silnici I/14 došlo k nehodě vozidla Š Felicia. Řidička vozidla zřejmě nezvládla řízení, dostala smyk a skončila s vozidlem mimo vozovku na střeše. Řidička utrpěla zranění. Zasahující hasiči poskytli zraněné ženě první předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby pomohli s jejím naložením do sanity. Následně zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních a vozidlo převrátili zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: SDH Úpice)


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet