Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další kamion na boku a požár stohu

K požáru stohu pod čističkou u obce Losiná a k dopravní nehodě nákladního automobilu Scania s kládami na silnici z Dlouhé Vsi do Anína, u anínského lomu, vyjížděli dnes profesionální i dobrovolní hasiči v Plzeňském kraji.

K požáru stohu pod čističkou u obce Losiná, ve směru ke hřbitovu, vyjížděli dnes (11. 4. 2007) po patnácté hodině profesionální hasiči ze stanice Slovany, místní dobrovolní hasiči a jejich kolegové ze Štěnovic. Požár se hasičům podařilo zastavit na polovině a hasiči ho lokalizovali po 35 minutách.. Stoh byl dlouhý 80 metrů. Za pomoci nakladače, který poskytl majitel, se podařilo oddělit nehořící část od hořící. Asi 1/3 stohu byla uchráněna. Na místě na dohlídce zůstali jen místní dobrovolní hasiči. Škoda byla vyčíslena na tři tisíce korun. Příčinou požáru byla nedbalost nebo hra dětí.
K dopravní nehodě nákladního automobilu Scania s kládami na silnici z Dlouhé Vsi do Anína, u anínského lomu, vyjížděli dnes (11. 4. 2007) po šestnácté hodině profesionální hasiči ze Sušice. Vozilo následkem nehody skončilo na boku napříč vozovkou. Silnice v místě je neprůjezdná. Při nehodě utrpěl zranění hlavy řidič vozidla a ZZS ho odvezla do nemocnice. Z vozidla počal unikat hydraulický olej. Hasiči zajistili místo nehody, odpojili u vozidla akumulátor, jímali olej a olejové skvrny zasypali sorbentem. Majitel vozidla sehnal náhradní vozidlo i techniku na přeložení klád a postavení vozidla na kola. Po devatenácté hodině se na místo dostavila odtahová služba. Hasiči budou asistovat při překládání nákladu a vyprošťování vozidla.

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-kuw-
Sdílet