Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Všechny složky IZS zasahovaly dnes odpoledne v Praze na poště u podezřelého balíčku

Dnes jen minutu před patnáctou hodinou přijal operátor tísňové linky 158 volání od pracovnice pošty na Plzeňské ulici, že uvnitř v budově by měli mít podezřelý balíček, který s největší pravděpodobností obsahuje výbušninu. Policista zaměstnankyni pošty poučil, aby v žádném případě nikdo se zásilkou nemanipuloval a vyčkali na příjezd policie.

Na místo už v tu chvíli okamžitě vyjížděly dostupné hlídky z okolí včetně hasičů a záchranné služby. Policisté evakuovali z budovy poštovního úřadu asi 60 osob a přivolaný pyrotechnik potom podezřelou zásilku ohledal. Podle jeho sdělení by se nemělo jednat o výbušninu, ale o chemickou látku a na poštu proto vyrazilo ještě speciální družstvo hasičů s chemiky. Celým případem se zabývají kriminalisté z druhého policejního obvodu, ohledání místa nyní probíhá ze strany detektivů výjezdové skupiny.

Dopravní policisté po dobu zákroku zastavili z preventivních důvodů provoz tramvají v obou směrech, automobilovou dopravu pak odklonili přes ulici Vrchlického a autobusy jezdily v místě s omezením. V současné chvíli by měla být Plzeňská ulice průjezdná.

Po ohledání balíčku pyrotechnikem bylo zjištěno, že zásilka obsahuje parfém a dva doutníky.

por. Bc. Jana Rösslerová
Policie ČR

Sdílet