Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Téměř sedm hodin zasahovali hasiči na dálnici u Popůvek, převrácený kamion vrátili zpět na kola

Krátce před třetí hodinou ráno přijalo Krajské operační a informační středisko HZS JMK informaci o dopravní nehodě kamionu na 183. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno.

Operační středisko vyslalo k události jednotky HZS ze stanic BVV, Lidická a Rosice.

První jednotka přijela na místo za šest minut a zjistila, že kamion sjel mimo těleso dálnice a převrátil se na levý bok. Hasiči nemuseli řidiče vyprošťovat a do péče si jej převzala ZZS.

Z poškozené palivové nádrže unikala nafta a hasiči proto okamžitě začali únik zachytávat a díru v nádrži se jim mezitím podařilo utěsnit.

Zbylou naftu z nádrže přečerpali. Ve spolupráci se specializovanou firmou přeložili náklad kamionu, který byl plný potravin. Překládka trvala do sedmé hodiny ranní.

Pomocí speciální techniky se podařilo před osmou hodinou převrátit havarované vozidlo zpět na kola a následně vyprostit na dálnici. Během vyprošťovacích prací byl provoz na dálnici sveden do jednoho jízdního pruhu a v době dopravní špičky se v místě tvořily kolony.

K úklidu vozovky přijela na místo také jednotka SDH z Rosic. Hasiči vozovku očistili a v 9,38 odjela poslední jednotka zpět na základnu. Dálnice byla opět zprůjezdněna v obou pruzích. por. Mgr. Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS JMK

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet