Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátek třináctého začal opravdu nešťastně

V pátek 13. dubna 2007 v 7:41 hod. přijalo operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášení požáru dřevěné boudy v Lidových sadech v Liberci. Pro popálené muže uvnitř stavení tento den nezačal příliš dobře.

Územní odbor Liberec:

Podle ohlašovatele, který byl pravděpodobně podnapilý, došlo k popálení jedné osoby. Na místo byla spolu se Zdravotnickou záchrannou službou vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Liberec.

Hasiči spolu se záchranáři našli na udaném místě hořící dřevěný přístřešek, ve kterém přespávali pravděpodobně sociálně slabší osoby. Muž, který požár ohlásil, utrpěl lehčí popáleniny. Druhého popáleného muže nalezli hasiči poblíž boudy a k ošetření byl převezen do nemocnice ZZS. Požár dřevěné boudy se podařilo dostat pod kontrolu ihned po příjezdu hasičů a uhasit v 8:17 hod.

Druhý případ, tentokrát ÚO Česká Lípa:

Požár stodoly
Pátek 13. dubna 2007 nezačal šťastně pro majitele stodoly v Pertolticích pod Ralskem na Českolipsku. V ranních hodinách totiž zjistil, že mu hoří stodola stojící u domu. Událost byla ohlášena na operační středisko HZS LK ve 2:44 hod. a na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Česká Lípa a Jablonné v Podještědí a dobrovolní hasiči obcí Mimoň, Brniště, Jablonné v.P. a Stráž pod Ralskem s osmi cisternovými vozy.

Ještě před příjezdem hasičů policisté evakuovali obyvatele bydlící v blízkosti hořící stodoly z domů. Při příjezdu hasičů již byla střecha stodoly v plamenech a oheň se postupně rozšířil na celou stavbu. K hašení ohně jednotky nasadily tři vodní proudy. Ve stodole hasiči nalezli zaparkovaný osobní vůz zn. Škoda Favorit, který byl ohněm zcela zničen. Zásah jednotek požární ochrany byl ukončen v 5:14 hod. a objekt byl předán majiteli.

Příčina vzniku požáru se bude šetřit v průběhu dnešního dne ve spolupráci s policií. Výše škody se podle prvotního odhadu vyšetřovatele HZS LK pohybuje okolo čtvrt milionu korun.

Ilustrační foto.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap-
Sdílet