Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič škodovky nepřežil nehodu

U tragické nehody zasahovali hasiči ve čtvrtek odpoledne na silnici I/43 u Letovic na Blanensku. Nehoda byla operačnímu středisku ohlášena v 16:55 hodin a na místo vyjížděla jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Boskovicích.

Na křižovatce silnice I/43 s odbočkou na Letovice ve tvaru T se srazila vozidla Škoda Forman a Opel Astra. Vozidlo Opel, v němž byli zraněni tři lidé, skončilo mimo vozovku na poli a osádka byla v době příjezdu hasičů mimo vozidlo. Škodovka, v níž byli zaklíněni řidič a spolujezdec, zůstala silně poškozená na silnici. Oba těžce zraněné – 48letého spolujezdce a 22letého řidiče – hasiči z vozidla vyprostili pomocí hydraulické techniky. Spolujezdce do nemocnice dopravil vrtulník Letecké záchranné služby, mladý řidič škodovky však během zásahu podlehl následkům zranění. Do nemocnice zdravotníci sanitkami převezli tři zraněné členy osádky vozidla Opel Astra – 36letého řidiče a spolujezdkyně ve věku 43 a 13 let.
Na obou autech hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterie, sorbentem zasypali uniklé provozní náplně. Místo nehody pak hasiči předali policistům.

Ilustrační foto.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet