Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Součinnostní výcvik složek IZS

Hasiči–letečtí záchranáři z Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje budou cvičit v těchto dnech (16. až 18. 4. 2007) společně s Leteckou pátrací a záchrannou službou Armády ČR v okolí Plzně.

Součinnostní výcvik složek IZS Plzeňského kraje se uskutečňuje ve dnech 16. až 18. dubna 2007. Námětem cvičení je „Záchrana osob z těžko přístupného terénu, budov a konstrukcí pomocí vrtulníku – lokality Plzeňského kraje“. První den je věnován předletové přípravě, které se zúčastní všichni cvičící. Ta se uskuteční v době od 8:00 hodin do 14:00 hodin. Praktická část výcviku se uskuteční ve dnech 17. a 18. dubna v době od 15:00 do 22:00 hodin. Náhradní termín je určen na 19. dubna. Pro její provedení bylo vybráno celkem osm lokalit. Cvičit se bude v oblasti skalního masivu Radyně u města Starý Plzenec, na Ostré Hůrce u Starého Plzence, na Černé skále u obce Nezdice, na jezu u obce Nezdice, na lávce přes řeku u obce Chotěšov, v bývalém objektu AČR – Háje v katastru obce Dolní Lukavice, v areálu sila ZNZ Přeštice a na komíně firmy SVA Holýšov.

Výcviku se zúčastní 19 hasičů-leteckých záchranářů z požárních stanic Košutka a Přeštice a 15 příslušníků Letecké pátrací a záchranné služby Armády ČR z letiště Líně s vrtulníkem W3A Sokol. Cvičení se dne 17. dubna zúčastní devět hasičů–leteckých záchranářů ze stanice Přeštice a následující den deset příslušníků z centrální požární stanice Plzeň – Košutka. Cvičení bude rozděleno do tří etap. První se uskuteční v době od 15:00 do 17:00 hodin, druhá v době od 17:00 do 18:00 hodin a třetí v době od 18:00 do 22:00 hodin.

Účelem cvičení bude mimo jiné nácvik koordinace složek IZS, nácvik různých metod vyhledávání, záchrany a evakuace osob z těžko přístupného terénu a nácvik záchrany osob z budov nebo konstrukcí.


Ilustrační foto.

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-wap-
Sdílet