Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě auta se čelně srazila na rychlostní silnici u Slaného

Na rychlostní komunikaci R7 vedoucí z Prahy na Chomutov na úrovni obce Stehelčeves došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Při nehodě zemřel jeden z řidičů. Na místo vyjely všechny složky IZS.

Jen pár hodin po tragické dopravní nehodě kamionu, který narazil do mostního pilíře a jeho řidič na místě těžkým zraněním zemřel byla středočeským hasičům ohlášena další tragická nehoda jen o pár kilometrů blíže k Praze.

Z dosud neznámých příčin se čelně střetla vozidla značky BMW a Peugeot. Jednalo se o úsek se sníženou rychlostí kvůli nastávajícím opravám silniční komunikace.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Kladno se dvěma zásahovými automobily. Ti byli na místě jako první, bohužel těžce zraněnému a zaklíněnému řidiči uvnitř vraku Peugeota nebylo již pomoci. Utrpěl zranění neslučitelná se životem. Hasiči poskytli zraněné spolujezdkyni z BMW společně s projíždějícími řidiči předlékařskou­ pomoc.

Na místě přistával vrtulník Letecké záchranné služby, který nakonec odletěl prázdný. Hasiči provedli protipožární opatření na obou havarovaných vozidlech a zamezili úniku provozních kapalin na silniční komunikaci. Po zadokumentování nehody bylo tělo řidiče Peugeotu vyproštěno hydraulickou vyprošťovací soupravou jednotkou hasičů. Hasiči provedli celkový úklid vozovky a poté se vrátili zpět na základnu.

Rychlostní komunikace byla během dne kvůli dvěma tragickým nehodám na několik hodin uzavřena.

nstržm. Lukáš Vejvar
HZS Středočeského kraje

Sdílet