Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali v obci Jasenná požár maringotky plné odpadu, majitel si přitápěl v kamnech

Tři jednotky hasičů byly v neděli 10. listopadu o půl osmé ráno přivolány k požáru maringotky na zahradě rodinného domu v obci Jasenná na Náchodsku. V té přebýval majitel, který sbíral a uvnitř skladoval všemožný materiál a odpad. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře, dobrovolní hasiči z Jasenné a Českého Meziříčí.

Při příjezdu první jednotky na místo se požár uvnitř maringotky na kolech o rozměrech zhruba osm krát tři metry již rozvíjel. Majitel se dostal bezpečně ven a neutrpěl žádné zranění. Maringotka byla zavřená, bez přístupu vzduchu, a proto nedošlo k rychlejšímu rozšíření požáru. Hasiči nasadili jeden vodní proud a požár uvnitř objektu během chvíle lokalizovali. Kvůli zakouřenému prostoru museli zasahovat v dýchací technice.

Současně s dohašováním ohnisek požáru vyklízeli nahromaděný odpad z maringotky. Požár se podařilo uhasit v 08:44 hodin. Požár způsobil sám majitel svou nedbalostí, když nechával u kamen na tuhá paliva, ve kterých si přitápěl, hořlavé látky. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet