Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté v Praze vyprošťovali zaklíněnou osádku vozidla, jediným připoutaným byl pes

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky projížděli včera po 23. hodině Vysočanskou ulicí směrem k Prosecké a v protisměru si povšimli protijedoucí fabie. Když její řidič spatřil hlídku, náhle zrychlil a začal před policisty ujíždět velmi vysokou rychlostí. Po několika vteřinách pak ale řidič dostal smyk, začal prudce brzdit a poté narazil s vozidlem Škoda fabia do sloupu veřejného osvětlení. Vůz po nárazu zhasnul a s ním i osvětlení ve Vysočanské ulici.

Hlídka okamžitě dojela k fabii s tím, že poskytne první pomoc osádce. Nepřipoutaný řidič byl zaklíněný pod volantem a stěžoval si na bolest nohy, nepřipoutaná pětadvacetiletá spolujezdkyně pak měla nohy doslova zaražené pod palubní deskou a stěžovala si na bolest hrudníku a nohou. Policisté tak museli násilím odstranit palubní desku vozidla a uvězněnou dvojici posadili na trávník. Když se potom hlídka vrátila k vozu, ze zadního sedadla vyprostili otřeseného psa připoutaného bezpečnostním pá­sem.

Policisté provedli u čtyřiatřice­tiletého řidiče orientační dechovou zkoušku, která byla negativní, ovšem test na přítomnost návykových látek v těle vyšel pozitivně na látku amfetamin, metamfetamin a opiáty. Přivolaní záchranáři pak za asistence policistů převezli těžce zraněného řidiče a lehce zraněnou spolujezdkyni do nemocnice. Fenku bulteriéra si nakonec převzali strážníci městské policie.

Řidič je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání, za což mu hrozí až padesátitisícová pokuta a zákaz řízení. Škodu na poškozeném sloupu veřejného osvětlení vyčíslili pracovníci technické správy komunikací na dvacet tisíc korun a škoda na havarovaném vozidle se pohybuje kolem sta tisíc korun.

por. Bc. Jana Rösslerová

Sdílet