Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pardubický výběr případů

Hasiči v Pardubickém kraji zasahovali o víkendu u několika dopravních nehod, mnoha požárů travních a lesních porostů a také při nálezu neznámého bílého prášku na poště ve Skutči. V Chocni hořela skládka odpadu.

HZS Pak územní odbor Chrudim

Dne 13. dubna 2007 v 15:45 hodin zasahovali chrudimští hasiči u dopravní nehody tří osobních vozidel u Medlešic. Při nehodě byly zraněny tři osoby. Hasiči museli z vozidla vyprostit jednu osobu. Všechny zraněné osoby byly ihned předány do péče Zdravotnické záchranné služby. Hasiči poté provedli zabezpečení vozidel proti požáru, zamezili úniku provozních náplní, pomohli naložit havarované automobily na vozidlo odtahové služby a odstranili následky nehody. Hasiči se vrátili zpět na základnu v 18:51 hodin.

Dne 16. dubna 2007 v 9:59 hodin byli hasiči z Hlinska a Chrudimi přivoláni do Skutče na poštu. Důvodem bylo, že se na poště objevila podezřelá zásilka z Mexika. Jednalo se o balíček o velikosti 30 × 40 cm, který byl poškozený a sypal se z něho bílý neznámý prášek. Jednotka hasičů místo zabezpečila a na likvidaci neznámého prášku se vystrojila do přetlakových obleků. Osoby, které přišly do styku s látkou, byly umístěny do jedné místnosti. V době zásahu si osoby nestěžovaly na dýchací ani na žaludeční potíže. Vyrozuměn byl chrudimský hygienik. Hasiči v přetlakových oblecích balíček zajistili a povedli dekontaminaci prostoru, v němž se balíček nacházel. Nakonec zásahu byla provedena dekontaminace zasahujících hasičů. Balíček s neznámou látkou bude převezen do státního ústavu jaderné a chemické bezpečnosti v Kamenné u Příbrami.

HZS Pak územní odbor Ústí nad Orlicí

U požáru skládky v Chocni zasahovaly dvě hasičské jednotky v sobotu 14. 4. 2007 v 9:06 hodin. Hořela skládka o rozloze přibližně 20 × 20 m. Hasiči zabránili rozšíření plamenů do okolí. Požár byl zlikvidován a v 11:15 hodin se hasiči vrátili zpět na základnu.

por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-
Sdílet