Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič traktoru zemřel na Frýdecko-Místecku, utrpěl rozsáhlé poranění hlavy

Krajské operační středisko ZZS MSK přijalo dnes (12.11.) v ranních hodinách hlášení o nehodě traktoru v Návsí na Frýdecko-Místecku. Informace byla na tísňovou linku 155 oznámena deset minut před osmou.

Na místo události vyjela nejbližší posádka zdravotnické záchranné služby z Jablunkova a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy. Stroj se však po několika minutách letu musel vrátit z důvodu mlhy zpět na svou domovskou základnu. Operátoři proto na pomoc vyslali ještě pozemní lékařskou posádku.

Při práci v lese se traktor převrhl na svahu a spadl z prudkého kopce. Dvacetiletý řidič byl při příjezdu záchranářů mimo kabinu vozidla a nejevil známky života. Zasahující lékař zjistil, že muž utrpěl při nehodě rozsáhlé poranění hlavy, které bylo neslučitelné se životem a postižený mu na místě podlehl. Muži již nebylo možno pomoci a lékař ZZS byl nucen konstatovat jeho smrt.

Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů (HZS MSK Třinec a JSDHO Jablunkov). Hasiči zajistili havarovaný traktor před dalším pohybem a také před požárem. Žádné provozní kapaliny z něj neunikaly.

por. Mgr. Petr Kůdela, HZS Moravskoslezského kraje

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet