Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vůz při nehodě ve Veselí nad Lužnicí z můstku nespadl, jen naboural

Operační středisko HZS Jihočeského kraje přijalo informaci o dopravní nehodě, při které v Jindřichohradecké ulici ve Veselí nad Lužnicí mělo spadnout osobní auto z můstku. Operační důstojníci k zásahu vyslali osádku cisterny profesionálních hasičů ze stanice Soběslav a pro vyproštění havarovaného vozu také vyprošťovací automobil ze stanice České Budějovice. Jako první se k nehodě dostavila soběslavská jednotka.

Po provedeném průzkumu její velitel nahlásil na operační středisko, že jeřáb vyprošťovacího automobilu nebude potřeba. Českobudějovická jednotka tak byla odeslána zpět na svoji základnu. Havarovaný vůz přímo nespadnul z můstku, pouze havaroval. Na místě nehody byla přítomna pouze jedna osoba, kterou hasiči předali do péče zdravotníků ZZS.

Aby se hasiči k autu vůbec dostali a mohli jej vyprostit zpět na vozovku, museli nejprve motorovými pilami odřezat několik stromků. Teprve pak havarovaný vůz zajistili proti požáru a úniku provozních látek. Jednotka HZS u nehody dále spolupracovala s Policií ČR, po jejímž zadokumentování auto vytáhla na komunikaci. Zásah hasičů byl ukončen před půlnocí.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet