Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena v obci Horní Lideč nalévala do kamen hořlavou kapalinu, následkům zranění podlehla

Podle prvotních informací, které přijal v 11:50 hodin operátor tísňové linky krajského operačního střediska hasičů ve Zlíně, došlo k požáru kotle v jednom z objektů v obci Horní Lideč.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Valašské Klobouky, kterou posílila také jednotka dobrovolných hasičů obce Horní Lideč.

Krátce před dvanáctou hodinou vpoledne šla devětapadesátiletá žena do kotelny, aby zatopila v kotli na tuhá paliva. Z důvodu lepšího a rychlejšího zahoření se nerozumně rozhodla použít hořlavou látku, kterou nalila do kotle. Oheň prudce vzplanul a ženu popálil. Na místo byla přivolána rychlá záchranná služba, která rozhodla o leteckém převozu ženy, která měla popáleniny na devadesáti procentech těla, do nemocnice.

Vrtulník určený pro transport popálené ženy přistál na hřišti v Horní Lidči, ovšem žena ještě před odletem do nemocnice bohužel zemřela. Příbuzným zemřelé ženy jsme poskytli pomoc policistky z týmu posttraumatické péče pro oběti trestných činů.

por. Mgr. Lenka Javorková, Policie ČR

Mimo popálení ženy k dalšímu hoření v objektu nedošlo a hasební zásah nebyl ze strany nasazených jednotek nutný.

Přesný průběh celé události bude prověřovat vyšetřovatel požárů, který byl na místo události povolán.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet