Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Manipulace s hořlavou kapalinou si vyžádala další oběť, v obci Pozděchov byl popálen muž

Uběhl jeden den od mimořádné události v obci Horní Lideč, kdy při zatápění za pomocí hořlavé kapaliny byla popálena a následně i utrpěným zraněním podlehla starší žena. Prakticky obdobný scénář měla i událost, která byla na krajské operační středisko zlínských hasičů oznámena dnes v 15:40 hodin.

Podle prvotních informací došlo k požáru v obci Pozděchov, u kterého byl popálen jeden muž. Na místo události byly vyslány jednotky hasičů ze Vsetína, Pozděchova a Valašské Polanky. Po jejich příjezdu bylo zjištěno, že muž utrpěl vážné popáleniny až poté, co se snažil z domu vynést hořící nádobu, ze které se plameny přenesly i na jeho oblečení. Utrpěná zranění byla tak závažná, že muž zemřel na místě události.

Požár byl způsoben v souvislosti s používáním hořlavé kapaliny při zatápění a to další osobou. Podle dostupných informací, došlo při zatápění ke vznícení obsahu přepravní nádoby s hořlavou kapalinou, která byla následně odhozena do druhé nádoby, kterou se muž snažil pak z domu vynést.

Na místo tragické události byla povolána i psycholožka hasičů, která poskytla účastníkům události psychologickou­ pomoc.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet