Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na namrzlé silnici ze Sokolova na Cheb havarovalo sedm aut najednou, poškozená je i cisterna hasičů

Kvůli hromadné nehodě byla více než tři hodiny zcela uzavřena rychlostní silnice ze Sokolova na Cheb. Hasiči vyprostili jednoho řidiče, ostatní vyvázli bez zranění.

Nehoda se stala v půl šesté ráno na silnici R6 v úseku před sjezdem na Františkovy Lázně. Původně byla nehoda hlášena jako srážka dvou osobních aut. V době příjezdu hasičů ze stanice Cheb na místo už zde byla tři havarovaná osobní auta. Do stojící zásahové cisterny hasičů pak následně zezadu narazila dodávka, uvnitř zdemolované kabiny zůstal zaklíněný řidič. Hasiči jej vyprostili a předali přivolané záchranné službě.

Další přijíždějící auto začalo před nehodou brzdit, dostalo smyk, na silnici se roztočilo a po nárazu do svodidel zůstalo stát kousek od hasičské cisterny. Jen co hasiči odvedli oba cestující z tohoto auta do bezpečí až za svodidla, další přijíždějící vozidlo do něj narazilo.

Celkem tak účastníky nehody bylo sedm aut včetně jednoho hasičského, zraněný byl pouze řidič dodávky, bez zranění vyvázli rovněž všichni hasiči. Ti zajistili celé místo nehody, postarali se o únik provozních kapalin a zabezpečili u všech aut protipožární zabezpečení.

Protože vozovka v místě nehody byla silně namrzlá a velmi klouzala, vyžádal velitel zásahu na místo i pracovníky správy a údržby silnic, aby povrch zledovatělé silnice chemicky ošetřili. Zároveň z chebské stanice povolal mikrobus, kam se mohli účastníci nehody schovat. Provoz na části R6 ve směru na Cheb policie obnovila až po deváté hodině dopoledne.

Zasahující jednotky:

  • HZS Cheb (CAS 24 Scania, DA Toyota Hiace)
  • JSDH Kynšperk nad Ohří (CAS 20 T815)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet