Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Dolním Maršově hořela kůlna v blízkosti rodinného domu

Ve středu 13. listopadu byl deset minut po dvaadvacáté hodině jednotce nahlášen požár rodinného domu v Dolním Maršově, ke kterému následuje výjezd obou našich vozidel.

Na místě je z naší cisterny, která se sotva doplazila prudkým stoupáním ulice Pod Rýchorami okamžitě nasazen VT proud na lokalizaci požáru kůlny stojící v blízkosti rodinného domu. Místní jednotkou je nasazen druhý VT proud, čímž je zajištěna lokalizace požáru.

Proto mohla být jednotka našich kolegů z Mladých Buků i část jednotky HZS kraje odeslány zpět na své základny. Požárem byla kůlna postavená na ploše cca 4×4m zcela zničena. Následným průzkumem je zajištěno odpojení od elektrické energie ale hlavně zdravotní indispozice tří svědků požáru. Ti se snažili před příjezdem hasičů ochránit střechu rodinného domu vědry s vodou a nadýchali se kouřových zplodin. Je povolána ZZS, jejíž osádka vyšetřuje všechny tři osoby, z nichž jednu i převáží k ošetření do trutnovské nemocnice.

Prolitím všech ohnisek je následně požár likvidován. Po opravě závady na palivovém systému naší cisterny se konečně půl hodiny po půlnoci vracíme zpět na základnu. Naše vozidlo během posledních zásahů jakoby cítilo brzkým příchodem nové cisterny svůj konec a trápí nás různými závadami i prokazatelně sníženým výkonem.

Sdílet