Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ukázka evakuace osob se zdravotním postižením

Ukázka této činnosti společně s předvedením vybavení proběhla dne 17. 4. 2007 v režii Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy a Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy v prostorách hasičské stanice HS 7 – Smíchov.

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, – pražská krajská rada

Dne 17. dubna 2007 v rámci probíhajícího projektu Místa pro zaregistrování osob se zdravotním postižením do databáze Integrovaného záchranného systému se uskutečnila metodická ukázka evakuace osob se zdravotním postižením.

Jednotlivé ukázky:

Obsah zásahu / Typ postižení

Evakuace postižené osoby a zvířete po lanovce do sanitky a příprava k transportu / duševní, vnitřní, postižení, kteří nemohou absolvovat evakuaci po schodech

Evakuace pomocí Schodolezu z patra bez dýchacích přístrojů / tělesné, zrakové, sluchové, mentální, duševní, vnitřní a hluchoslepota

Evakuace v evakuačním šátku / sedící postižený

Evakuace pomocí AZ –30 (automobilního řebříku) / zrakové, sluchové

V rámci akce také proběhla ukázka vybavení a technických možností sanitky. Příprava ležícího zdravotně postiženého pacienta k transportu na speciálním lůžku.

Na závěr proběhla výměna zkušeností a postřehů z předvedené metodické ukázky evakuace a dalších zkušeností ze života lidí se zdravotním postižením při mimořádných událostech (dopravní nehody, živelné pohromy a pod.)

Info: HZS hl. m. Prahy

Foto: Roman Půta – HZS hl. m. Prahy

-wap-
Sdílet