Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skleníku v zahradnictví

Dne 17. 4. 2007 ve 14:23 hod. byli hasiči informováni o požáru v obci Dobrotice u Holešova. Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů a také jedna jednotka dobrovolných hasičů.

Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Bystřice pod Hostýnem se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v areálu zahradnictví došlo k rozsáhlému požáru skleníku.

Operační středisko HZS Zlínského kraje přijalo během krátké chvíle desítky telefonátů vyděšených občanů a řidičů, kteří viděli stoupat k nebi mohutný oblak černého dýmu. Před příjezdem hasičů se pokusil o hašení požáru zaměstnanec, který použil zahradní hadici. Jeho snaha proti sílícím plamenům byla marná.

Už z Holešova jednotka hlásila, že místo je vidět ze značné dálky. Na místě bylo rozvinuto několik proudů vody a požár byl postupně lokalizován a uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření na vedlejší budovu a uskladněné věci, motorové vozidlo a další techniku. Část střechy budovy musela být hasiči rozebrána. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil veškeré vybavení pěstitelského skleníku, včetně sazenic a nádob. Požár částečně poškodil i sousední budovu skladu. Způsobená škoda byla vyčíslena předběžně na 55 000 Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.

mjr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-
Sdílet