Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při srážce osobního vozidla, dodávky a kamionu zemřel jeden člověk, dalších šest lidí bylo zraněno

K vážné dopravní nehodě došlo včera 14. listopadu večer u obce Ohařice na Jičínsku. Na hlavní silnici č. I/16 se srazily osobní vůz, dodávka a kamion. Při nehodě jedna osoba zemřela, dalších šest lidí bylo s různě závažnými zraněními převezeno do nemocnice.

Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje v Jičíně ohlášeno ve 22:50 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína s technickým automobilem a cisternou, dále dobrovolní hasiči ze Sobotky se dvěma zásahovými vozidly.

Hasiči po příjezdu na místo ihned začali s vyprošťováním všech zraněných osob. Bez použití speciálního hydraulického zařízení vyprostili z osobního vozidla dvě zraněné osoby a další čtyři z dodávky. Jeden ze spolujezdců v dodávce utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Řidič kamionu vyvázl bez zranění.

Z jedné nádrže kamionu uniklo zhruba 200 litrů nafty, které hasiči zachytávali do speciálních nádob a současně zasypali již uniklé látky sorbentem. Provedli provizorní opravu a zajištění druhé nádrže proti dalšímu úniku nafty. U osobního vozidla a dodávky provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet