Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátrání po chlapci stále bezvýsledné

K pátrání po pohřešovaném chlapci ve věku 3,5 roku vyjížděli v úterý 17. dubna 2007 po dvaadvacáté hodině do obce Měčín policisté a profesionální hasiči z Klatov. Pomáhá i vrtulník s termovizí, na jehož palubě jsou i letečtí záchranáři z HZS hl. m. Prahy.

Hasiči prohledali v nočních hodinách koupaliště, pomocí termokamery i břeh koupaliště a rybník na návsi. Pátrání bylo negativní a bylo přerušeno před druhou hodinou ranní dnešního dne (18. 4. 2007). Pátrací akce pokračovala po osmé hodině ranní. Do pátrání se spolu s hasiči a policisty zapojili občané. Za pomoci člunu a háků bylo prohledáno staré koupaliště. Po deváté hodině ranní se hasiči přesunuli k Bílukám, kde se nacházejí další vodní zdroje. Od prohledávání studny bylo nakonec upuštěno, jelikož byla přikryta betonovým víkem. Za pomoci člunu a kotviček hasiči prohledali další menší rybník. Druhý byl vypuštěný. Na příkaz PČR se hasiči přesunuli do bývalé výrobny brambůrků, kde se nachází stará myčka. Pátrání bylo opět negativní a po jedenácté hodině se hasiči vrátili do krizového štábu. Hledání pohřešovaného pokračovalo po třinácté hodině. Bylo rozhodnuto, že do pátrání budou zapojeni také psi. Opět bylo za pomoci člunu a háků prohledáno koupaliště. Po osmnácté hodině se opět pátrací skupina přesunula k rybníčku na návsi, kde se počkalo na psy. Po devatenácté hodině hasiči v dýchací technice a psi začali prohledávat kanalizaci pod obcí. Pátrání skončilo s negativním výsledkem a bylo ve 20:30 hodin ukončeno. Akce bude pokračovat i zítra.

Ilustrační foto: aeroklub-slansko.cz

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-wap-

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozn. Jeden z leteckých záchranářů z řad pražských hasičů na palubě policejního vrtulníku je náš nový člen redakce, Honza Kulhánek.
Sdílet