Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na silnici R7 došlo k další tragické nehodě, do osobního auta narazilo nákladní, žena nepřežila

V pátek 15. listopadu 2013 pár minut po osmnácté hodině byla na tísňovou linku středočeských hasičů ohlášena vážná dopravní nehoda nákladního a osobního vozidla. Mimořádná událost se stala na 14. kilometru rychlostní komunikace R7 ve směru z Prahy na Chomutov.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s cisternovou automobilovou stříkačkou, vyprošťovacím automobilem a vyšetřovatele příčin požárů pro následnou dokumentaci.

Po příjezdu na místo mimořádné události bylo zjištěno, že řidič nákladního vozidla narazil do zadní části osobního vozidla značky Škoda Felicia. Uvnitř osobního vozu byla zaklíněna těžce zraněná žena. Hasiči okamžitě zahájili vyprošťovací práce pomocí hydraulické vyprošťovací soupravy u těžce zraněné a zaklíněné ženy uvnitř Felicie a společně se záchranáři byla zahájena resuscitace.

Těžce zraněný muž z osobního vozidla se nacházel mimo havarované vozidlo a byla mu poskytována záchranáři přednemocniční péče. Hasičům se podařilo těžce zraněnou ženu po pár minutách vyprostit z vraku Felicie. Po cca 20 minutové resuscitaci, kterou prováděli záchranáři společně s jednotkou kladenských hasičů byla u těžce zraněné ženy konstatována zranění neslučitelná se životem. Zraněný muž byl transportován vozidlem záchranné služby do nemocnice ve Střešovicích.

Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění s lehkým šokem. V osobním vozidle byli převáženi také dva psi, jeden z nich zemřel a druhý byl zraněný převezen členem Psího útulku Bouchalka k ošetření. Hasiči na obou havarovaných vozidlech provedli protipožární opatření a místo události osvětlili Policii ČR, která celou událost zadokumentovala. Následně byl proveden jednotkou hasičů celkový úklid vozovky a oba vraky byly naloženy na odtahovou službu.

Po cca jednu 1 hodinu byla silnice v daném úseku zcela uzavřena. Jedná se již o třetí vážnou dopravní nehodu během posledního týdne na silnici R7, kdy zemřela třetí osoba a několik se jich vážně zranilo.

Foto: por. Bc. Tomáš Nocar

nstržm. Lukáš Vejvar, HZS Středočeského kraje

Sdílet