Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dřevostavbu v Paskově na Frýdeckomístecku zasáhly v noci plameny, kompletně ji zničily

V pátek 15. 11. 2013, pozdě v noci, tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Moravskoslezského kraje likvidovaly požár rodinného domku v Paskově. Požár, který zasáhl celý rodinný dům, si naštěstí nevyžádal žádné oběti nebo zranění osob.

Operační a informační středisko hasičů přijalo tísňový hovor o požáru rodinného domku v Paskově krátce po 23:00 hod. Bezprostředně na to byla na místo události vyslána jednotka profesionálních hasičů z Frýdku-Místku a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Paskova a Krmelína.

Hasiči, po příjezdu na místo, mohli už jen konstatovat, že se jednalo o požár dřevostavby rodinného domu, který byl kompletně zasažen požárem. Hasiči bezprostředně započali hasební práce a zajistili si dálkovou dopravu vody. Samotná likvidace požáru trvala hasičům téměř tři hodiny, avšak požární dohled na místě hasiči prováděli až do ranních hodin soboty 16. 11. 2013.

Požár se obešel bez zranění nebo úmrtí osob. Škoda byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun, příčina požáru je v šetření.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet