Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů v Pardubickém kraji

Chrudimští hasiči zasahovali dnes ráno u dopravní nehody, jednotka z požární stanice Pardubice včera likvidovala několik hořících osobních automobilů a hasiči z Poličky zasahovali u požáru nákladního Liazu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 18. dubna 2007 ve 3:52 hodin zasahovali hasiči z Poličky u požáru dopravního prostředku v areálu poličské firmy. Jednalo se o požár baterií na vozidle Liaz. Požár se rozšířil na podlahu vozidla. Hasiči požár zlikvidovali a dále rozebrali izolaci a zbytky podlahy.

Na místo se dostavil i zjišťovatel příčin požáru, který stanovil jako příčinu vzniku požáru zkrat na propojovacím kabelu. Škoda byla předběžně stanovena na 5 tisíc korun. Hasiči se vrátili zpět na základnu v 6 hodin ráno.

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice

Pět minut před půlnocí byli hasiči přivoláni k požáru osobního vozidla do ulice Na Záboří. Při příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár vozidla Volvo. Plameny stačily poškodit také další automobil Opel Corsa. Hasiči požár dostali pod kontrolu tři minuty po půlnoci. Podle slov vyšetřovatele hasičů byl požár s největší pravděpodobností úmyslně založen. Škoda byla předběžně stanovena na 350 tisíc korun.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 19. dubna 2007 v 7:02 hodin zasahovali chrudimští hasiči u dopravní nehody osobního vozidla, které skončilo mimo vozovku v Chrasti u odbočky na obec Řestoky. Hasiči provedli zajištění vozidla proti požáru a zamezili úniku provozních náplní. Odstranění následků kolize trvalo až do 8:04 hodin.


por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-
Sdílet