Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V požární nádrži na konci Tedražic místní zemědělci objevili potopené auto, po vyproštění vozidla hasiči uvnitř nalezli tělo mladého muže

V sobotu 16. listopadu 2013 ráno ve čtvrt na osm vyhlásilo operační středisko poplach jednotkám ze Sušice a Klatov. Na tísňovou linku oznámili zaměstnanci zemědělského podniku v Tedražicích, že na konci obce ve směru na Čejkovy nalezli v požární nádrži na střechu převrácené osobní auto. Auto se nacházelo zhruba 2 metry od břehu, nad hladinu vyčnívala pouze část podvozku a kola.

Hasiči se v suchých oblecích zajištěni na lanech potápěli pod hladinu. Voda byla velmi kalná. Zjistili, že vozidlo má otevřená okna. Uvnitř na místě řidiče ani spolujezdce nikoho neobjevili.

Po příjezdu vyprošťovacího automobilu hasiči uvázali pomocí dvou textilních smyček vozidlo za kola a vyzvedli ho na silnici. Na zadních sedadlech nalezli tělo mladého muže bez známek života. Aby neunikaly provozní kapaliny, převrátili hasiči auto na kola.

Protože vzniklo podezření, že mladík nejel ve voze sám, pomáhali hasiči policejním potápěčům i psovodovy s prohledáváním bahnitého dna nádrže i okolí. Přítomnost další osoby nebyla průzkumem prokázána.

Pozůstalým hasiči poskytli posttraumatickou péči. Na sušickou stanici velící důstojník směny povolal místní dobrovolnou jednotku na zálohu.

Zasahující jednotky:

  • HZS Klatovy
  • HZS Sušice
  • JSDH Sušice (záloha na stanici po dobu zásahu)
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet