Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda a požár louky

Přinášíme vám dva včerejší výjezdy jednotky Sboru dobrovolných hasičů Horního Maršova. Nejprve se jednalo o dopravní nehodu osobního automobilu Subaru Forester a poté hořela louka v Dolním Maršově.

Dne 19. 4. 2007 ve 14:32 hod. je vyhlášen poplach jednotce operačním střediskem HZS Trutnov. Byla nahlášena dopravní nehoda osobního automobilu mezi Temným Dolem a Spáleným Mlýnem. Jednotka vyjíždí v počtu 1 + 3 do 5 minut od nahlášení události. Po příjezdu na místo události byla zjištěna dopravní nehoda osobního automobilu Subaru Forester, který se po nárazu do stráně převrátil na bok. Došlo k menšímu úniku provozních náplní. Na místo se následovně dostavila Policie ČR. Po domluvě se nechalo auto ve stejné poloze a čekalo se na dopravní policii, aby vše zdokumentovala, a dále se auto otočilo na kola a mohl se provést úklid vozovky.

Mezitím byla jednotka požádána pomocí radiostanice k dalšímu výjezdu. Tentokrát k požáru louky v Horním Maršově u školky. Jednotka byla v Horním Maršově za 5 minut, ale požár okolo školky hledala marně. Od projíždějících občanů zjistila, že se jedná o požár ve Svobodě nad Úpou – Dolní Maršov. Po domluvě s operačním důstojníkem jednotka pokračuje dál, i když to již není v našem katastru. Po chvilce hledání již jednotka dorazila na místo události. Při průzkumu zjistila, že se jedná již o uhašený požár občany v rozloze 20 × 20 m. Z důvodu silného větru byla pro jistotu natažena šedesátimetrová „D" hadice Haberkorn s proudnicí RamboJet05 a smáčedla provedla ochlazení požářiště a blízkého okolí. Poté se část jednotky vrátila na základnu a část pokračovala dopravním vozem k dopravní nehodě k úklidu vozovky po dopravní nehodě. Pomocí sorbentu, koštěte a lopaty místo uklidila a vrátila se zpět na základnu.

Za JSDH Horní Maršov Soptik-HM

Foto Soptik-HM (snímky nižší kvality, jsou z kamery)

Více info na www.hasicihornimarsov.cz.

-wap-
Sdílet