Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zemřeli dva bratři

K tragické dopravní nehodě vyjížděli včera (20. dubna 2007) večer hasiči do okolí Vranovské přehrady na Znojemsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena ve 21:08 hodin a k zásahu vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice ve Znojmě.

K tragické dopravní nehodě vyjížděli dnes (20. dubna 2007) večer hasiči do okolí Vranovské přehrady na Znojemsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena ve 21:08 hodin a k zásahu vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice ve Znojmě. Těžká havárie si vyžádala dva lidské životy, další tři lidé byli vážně zraněni.

Na silnici ze Znojma do Vranova nad Dyjí u obce Lesná havarovala vozidla Renault 19 a Peugeot 307. Podle informací HZS šedesátiletý řidič vozidla Renault předjížděl kamion a v protisměru se čelně střetl s vozidlem Peugeot, které se převrátilo. Na místě zemřeli dva spolujezdci z Peugeotu – dvacetiletý mladík a jeho bratr, jehož věk zatím nebyl zjištěn. Řidič Peugeotu byl s vážným zraněním převezen do nemocnice. Vážně zraněn byl také řidič Renaultu a jeho spolujezdec.

Hasiči zvedli převrácené vozidlo Peugeot, a vyprostili tak jednoho ze dvou usmrcených bratrů, kterého přimáčklo auto. Druhou oběť nehody pomocí hydraulického nářadí vystříhali s vraku vozidla. Na místě hasiči také pomohli zdravotníkům při ošetřování zraněných. Na havarovaných vozidlech udělali protipožární opatření a odpojili baterie. K úklidu vozovky hasiči přivolali pracovníky správy a údržby silnic. Komunikace ze Znojma do Vranova nad Dyjí byla u obce Lesná až do vyšetření nehody uzavřena.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet