Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny způsobily škodu za jeden milion korun

K dopravní nehodě 3 vozidel a ke dvěma požárům s milionovou škodu vyjížděli včera (20. 4. 2007) hasiči v Pardubickém kra­ji.

Hasiči Pardubického kraje z územní odboru Chrudim včera (20. dubna 2007) ve 12:31 hodin zasahovali u požáru senáže a pneumatik v senážním žlabu v obci Orel-Tři Bubny. Hasiči místo museli prolévat vodou. Na místo byl přivolán i vyšetřovatel hasičů. Požár se podařilo lokalizovat ve 12:59 hodin a zcela zlikvidován byl ve 13:37 hodin. Výše škody a příčina vzniku požáru jsou předmětem dalšího vyšetřování.
K dopravní nehodě tří vozidel kolem 14. hodiny vyjížděli hasiči z Holic na Pardubicku. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Hasiči zabezpečili místo nehody a pomohli naložit havarované automobily na vozidlo odtahové služby. Odstranění následků kolize trvalo až do 16:24 hodin.
Ve 20:02 hodin byli profesionální hasiči z Přelouče a Pardubic přivoláni k požáru kogenerační stanice na skládce ve Zdechovicích. Po příjezdu na místo velitel zásahu požádal o přivolání dalších jednotek k události. Byly povolány dobrovolné jednotky hasičů ze Zdechovic a Řečan nad Labem. Rovněž u události zasahovali hasiči Elektráren Chvaletice. Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu ve 20:10 hodin a zcela zlikvidovat o deset minut později. Plameny ale stačily napáchat škodu, která byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Hasiči se vrátili zpět na základnu ve 22:37 hodin.

por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kuw-
Sdílet