Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž na Kutnohorsku chytal ryby, auto mu sjelo do rybníka

Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, dne 18.listopadu 2013 v 15:24 hodin přijalo oznámení občana o osobním voze v rybníku u obce Hološiny, okres Kutná Hora.

Na místo vyjela cisternová automobilová stříkačka CAS 20 T 815 z čáslavské stanice a dále vyprošťovací automobil ze stanice Kutná Hora.

Průzkumem bylo zjištěno, že osobní automobil tovární značky Honda je ze 2/3 potopený v rybníku. Majitel vozu sdělil, že k rybníku přijel chytat ryby.

Této činnosti se věnoval více jak hodinu. V době, kdy se rozhodl, že pojede domů, vůz který stál odstavený vpravo od nezpevněné cesty se samovolně dal do pohybu, těsně minul dva vzrostlé stromy a sjel do rybníku.

Překvapený majitel skočil do vody a následně uvázal osobní vůz popruhem za strom, neboť hrozilo potopení vozu dál od břehu.

Hasiči pomocí lana z navijáku vyprošťovacího vozu automobil vytáhli na břeh a následně předali majiteli. Byla provedena kontrola, zda nedošlo k úniku provozních kapalin do vody a u vozu byl odpojen akumulátor. Obě jednotky se vrátily v 17:49 hodin na základny.

nprap. Luboš Kovanda
Vrchní inspektor – Vyšetřovatel požárů
HZS Středočeského kraje

Sdílet