Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy a smrt pod koly vlaku

Perné nedělní ráno měli dnes (22. 4. 2007) hasiči z Plzeňského kraje. Nejdříve vyjížděli k požáru střechy rodinného domku a poté vyjížděli spolu s hasiči Českých drah k železničnímu přejezdu, kde zemřel pod koly vlaku muž.

K požáru střechy jednopodlažního rodinného domu v obci Zruč–Senec, části Senec, v Senecké ulici, vyjížděli dnes (22. dubna 2007) před pátou hodinou ranní profesionální hasiči ze stanic Košutka a Pobřežní a dobrovolní hasiči z Bílé Hory a Zruče. Na místě bylo pět cisteren a autožebřík. V době příjezdu hasičů byla celá střecha domku již v plamenech. Hasiči zasahující v dýchací technice nasadili dva „C“ proudy vody na střechu a jeden vnitřkem budovy. Do domu museli vniknout násilím. V domě se nikdo nenacházel. Vodu brali hasiči z hydrantu. Požár se podařilo lokalizovat po 45 minutách a zlikvidovat po necelých dvou hodinách. Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty rovněž na 300 tisíc. Na dohlídce zůstali místní dobrovolní hasiči. Příčina požáru se šetří, byla jí pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci v půdním prostoru.

K tragické události došlo dnes (22.dubna 2007) kolem půl deváté ráno na železniční trati v Rokycanech poblíž bývalé firmy Favorit Rokycany. V těchto místech si lidé často zkracují cestu. Pod koly vlaku od Prahy tu skončila osoba, která byla na místě mrtvá. Na místo ihned vyrazila Policie ČR, ZZS, rokycanští profesionální hasiči a profesionální hasiči Českých drah. Tělo bylo roztrháno na několik kusů. Hasiči po zjištění, že osobě již nikdo nepomůže, tělo přikryli. Provoz v obou směrech na železniční trati byl zastaven. Později byl puštěn po jedné koleji. Jezdilo se pomalu a houkalo se. Usmrcenou osobou je muž, ročník 1951. Jak k události došlo, šetří na místě Policie ČR a Regionální inspekce bezpečnosti železniční dopravy. Vlak, pod jehož koly muž našel smrt, zůstal stát na místě. Lidé z Rokycan vystoupili a odešli domů.

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-kuw-
Sdílet