Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lezci SDH Příbram 1

Lezecká skupina SDH Příbram 1, využila uplynulý víkend k nacvičení záchranných akcí a zároveň školila nové členy pro práce ve výšce a nad volnou hloubkou. Výcviky probíhaly na stadionu Marily Příbram a Žďákovském mostě.

Uplynulý prosluněný víkend využili členové Sboru dobrovolných hasičů Příbram 1 pro nácvik
vyproštění osob z výšek a hloubek a výcviku nových členů – specialistů pro práce ve výšce a nad volnou hloubkou.
První část nácviku se odehrávala dopoledne na fotbalovém stadionu Marily Příbram, kde podle připraveného scénáře hasiči-lezci vyprošťovali zraněného údržbáře a poté si noví specialisté hasiči-lezci pod dohledem instruktorů zkoušeli slanění a výstup pomocí lanové techniky v rámci jejich odborné přípravy.
Odpoledne se hasiči přesunuli do obce Orlík ke známému Žďákovskému mostu, kde lezci cvičili obdobné situace jako na Marile, ale proběhl také nácvik spuštění zraněného do člunu umístěného na vodní ploše.
„S oběmi nácviky jsem velice spokojen, jak zkušení lezci, tak i nováčkové předvedli dobrý výkon," zhodnotil nácvik David Krůta – velitel lezecké skupiny.
„Příští víkend pak všechny lezce čeká nácvik na 80 m teplárenském komínu, ze kterého budou transportovat zraněného figuranta," doplnil Krůta.

Martin Poulíček – starosta sboru

-kuw-
Sdílet