Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příslušníci Hasičského záchranného sboru převzali ocenění jako projev úcty a ocenění činnosti pro hlavní město Prahu

Pražský primátor Tomáš Hudeček dnes v Brožíkově sále Staroměstské radnice předal osmi příslušníkům Hasičského záchranného sboru Hlavního města Prahy (HZS HMP) bronzové medaile udělené Zastupitelstvem hl. m. Prahy. Jde o zvláštní projev úcty a ocenění činnosti pro hlavní město Prahu a pro bezpečnost jeho občanů i osobního podílu a obětavosti při boji s požáry a jinými živelnými pohromami.

„Nechci tady hovořit o hrdinství ani mluvit za ty, kteří třeba v šoku zapomenou poděkovat za pomoc. Já osobně doufám, že pro Vás dnešní ocenění nebude pouhým magistrátním gestem, ale že medaili budete vnímat jako symbol vděčnosti všech, kterým jste dokázali pomoci v nouzi, nebo jim dokonce zachránili život. Přál bych si, aby se všem, kdo dnes budou slavnostně dekorováni, dostalo zasloužené úcty a respektu a aby v nich i noví členové sboru viděli vzory hodné následování,“ uvedl ve svém projevu k vyznamenaným primátor.

Příslušníci HZS HMP byli oceněni například za záchranu životů a majetku lidí při povodních, které Prahu letos zasáhly, při požárech na území metropole, ale také za svoji činnost při zásazích i za hranicemi České republiky, kam byli vysláni. Udělení bronzové medaile je spojeno s odměnou ve výši 50 tisíc korun.

Sdílet
Přiložené soubory
oceneni.pdf zobrazit online PDF 66 kB