Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Malé dítě zapálilo byt

K požáru bytu v Horní ulici v Teplicích nad Metují vyjelo v sobotu (21. dubna 2007) pět požárních jednotek. Požár bytové jednotky byl na tísňovou linku hasičů ohlášen v 18:00 hodin.

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a Broumova, dále dobrovolní hasiči z Police nad Metují, Teplic nad Metují a Adršpachu.

Hořet začalo v pokoji bytu ve druhém patře obytného domu. Již při příjezdu hasičů na místo události byl vidět hustý kouř, který se valil z oken bytu. Hasiči v dýchacích přístrojích začali požár likvidovat dvěma vodními proudy zevnitř objektu i z výškové techniky. Po uhašení požáru rozebrali dřevěný strop a zakouřený dům odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

Vyšetřovatelé zjistili, že požár s největší pravděpodobností způsobil tříletý chlapec, který si hrál v pokoji se zapalovačem. Odskočením jiskry začal hořet koberec. Zplodiny hoření poškodily malbu a další vybavení bytu. Hmotná škoda na majetku obyvatel bytu a stavební části budovy byla předběžně odhadnuta na 900 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: požární stanice Náchod

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-kuw-
Sdílet