Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár se díky rychlému zásahu zaměstnanců autodílny z pracovního stolu dál nerozšířil, likvidaci provedli hasiči

V 12:28 hodin byl na tísňovou linku operačního střediska krajských hasičů ve Zlíně oznámen požár objektu autoservisu v obci Střelná. Na místo události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Valašské Klobouky, Vsetín a Zlín. Současně byl vyhlášen požární poplach také jednotkám dobrovolných hasičů obcí Střelná, Francova Lhota a Horní Lideč.

Po příjezdu první jednotky hasičů na místo události bylo zjištěno, že došlo k požáru na pracovním stole v dílně pneuservisu. Díky okamžité reakci zaměstnanců, kteří začali požár hasit za pomoci práškového hasícího přístroje se požár nerozšířil na další prostory objektu. K zasahujícím zaměstnancům se po svém příjezdu zapojili také hasiči místní dobrovolné jednotky a následně i profesionální hasiči ze stanice Valašské Klobouky.

Po použití dalšího práškového přístroje a vysokotlakého proudu byl požár rychle lokalizován a následně i likvidován. Silně zakouřené vnitřní prostory objektu pak hasiči odvětrali a provedli jejich kontrolu.

Díky malému rozsahu požáru a jeho rychlé likvidaci, mohla být část povolaných jednotek odeslána zpět na své stanice.

Příčinu vzniku požáru, který se obešel bez zranění osob, bude zjišťoval povolaný vyšetřovatel požárů spolu s policisty. Výše vzniklé škody byla předběžně vyčíslena na 100.000,– Kč. Uchráněn byl majetek v hodnotě asi 1 000.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet