Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sedm osob bylo zraněno po nehodě v Ostravě-Krásném Poli, všechny skončily v nemocnici

V půl šesté byla ohlášena nehoda dvou automobilů v Ostravě-Krásném Poli s více zraněnými. Na pomoc byly vyslány tři posádky z ostravských stanovišť ZZS. Dva zdravotnické a jeden lékařský tým ošetřili sedm zraněných účastníků. Všichni byli při vědomí a se zdravotníky komunikovali. Jednalo se o dvě děti, chlapce ve věku osmi a devíti let a dalších pět osob ve věku šestnácti až čtyřiadvaceti let.

Pacienti utrpěli lehká, středně těžká a v jednom případě těžké zranění. Ponejvíce u nich zasahující posádky zjistily poranění hrudníku a končetin, ve dvou případech také břicha a hlavy. Všem účastníkům byla poskytnuta odborná pomoc v rámci přednemocniční neodkladné péče.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno ve čtvrtek krátce po půl šesté večer. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Porubě a Zábřehu. V době příjezdu hasičů bylo všech 7 zraněných osob mimo havarovaná vozidla.

Hasiči zajistili místo nehody, osvětlovali místo zásahu, zabezpečili havarovaná vozidla před požárem, poskytovali zraněným předlékařskou pomoc a uklízeli únik provozních kapalin sorbentem. Všechny zraněné si pak převzaly týmy ZZS MSK.

Po osvětlování místa zásahu kvůli zdokumentování vytáhli hasiči Peugeot 107 z příkopu na silnici a pustili se do závěrečného úklidu místa nehody. Na stanici odjeli kolem půl deváté. Po celou dobu hasičského zásahu byla Krásnopolská ulice průjezdná pouze pro autobusy MHD.

por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí HZS

Záchranáři následně pacienty přepravili do dvou zdravotnických zařízení, a to do Fakultní nemocnice v Ostravě (pět zraněných) a Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy (2 zranění).

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet