Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže na Karvinsku zachytil vlak, utrpěl život ohrožující poranění dolní končetiny

Záchranáři ve středu 20.11. odpoledne zasahovali u vážného úrazu muže na Karvinsku. Zdravotnické operační středisko bylo po čtvrt na tři kontaktováno na tísňové lince s oznámením události ve Vrbici. Podle prvotní informace došlo k zachycení člověka vlakem a vážnému zranění. Na místo ihned vyjela nejbližší posádka zdravotnické záchranné služby z Bohumína a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy.

Podle informací, které mají záchranáři k dispozici, pracoval šestapadesátiletý muž v kolejišti jako posunovač. Následně byl nalezen již vážně zraněný. Při kontaktu s vlakem utrpěl vážné, život ohrožující poranění dolní končetiny.

Posádky ZZS postiženému zajistily dva žilní vstupy a zahájily nitrožilní podávání léků a infúzních roztoků. Ošetřily zraněnou končetinu, zafixovaly ji dlahou a uložily pacienta do vakuové matrace. Zasahující lékař jej uvedl do umělého spánku a zajistil muži umělou plicní ventilaci

O transport pacienta se poté postarala posádka letecké záchranné služby, která postiženého přepravila na traumatologické centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

U nehody zasahovali ostravští drážní hasiči.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet